Välkommen till Bökardalens kennel


Vår kennel är belägen i Tyringe, en mil väster om Hässleholm i Skåne.

Vi är en liten kennel med uppfödning av Labrador Retriever i hemmiljö. Under årens lopp har vi fött upp både svarta, gula och bruna labradorer - dock flest svarta.

Vi startade vår verksamhet 1992. Vårt mål är att föda upp friska, mentalt stabila labradorer med rastypiskt utseende, som går att använda till sällskap, apportering, eftersök och utställning.

Vår första Labrador född 1971, kom från Puh´s Kennel

uppfödare Britt-Marie Brulin. En underbar svart hane som blev 14 1/2 år gammal.

Kennelns stamtik köptes 1987, Pamos Spietzy "Steffie" hade de gamla fina linjerna från Min Väns kennel bakom sig. Pappa var SUCH Min Väns Pajas, Farfar Int NordUCH NV-79 NV-80 Min Väns Junior.

 

Vi gläds också över våra framgångar som bästa uppfödare på ett flertal, både officiella och inofficiella, utställningar.

Klicka runt bland de hundar som finns - och har funnits - hos oss!

Vår målsättning

Vår målsättning med uppfödningen är att föda upp friska, mentalt stabila labradorer med rastypiskt utseende, som går att använda till sällskap, apportering, eftersök och utställning. Vi försöker träna mycket med våra hundar och lägger stor vikt vid viltspårträning. Detta är viktigt speciellt för jägare då det finns stora behov av eftersökshundar.


Våra äldre hundar startade på officiella jaktprov. Att aktivera och stimulera en labrador tycker vi är viktigt. Vad man nu än gör, jakttränar, viltspårtränar eller brukstränar spelar ingen roll bara man sysselsätter hunden. Labradoren är ju en arbetande hund.


Viltspårchampions

Vi har många viltspårchampion och viltspårmeriterade hundar från vår uppfödning och flera är också meriterade på utställning, jaktprov och bruksprov.


Valpträffar

Valpträffar är också en viktigt del i vårt led med uppfödningen. När vi träffas har vi möjlighet att hjälpa och diskutera med våra valpköpare för att hitta den bästa träningen för just dem och deras valp.


Bästa uppfödare

Vi gläds också över våra framgångar som bästa uppfödare under ett flertal, både officiella och inofficiella, utställningar med olika domare inte minst på Cert-utställningen i Herrevadskloster 2000 i hård konkurrens. Se bild nedan.


  • ÅSTORP Nov-99 1:a Hp

Domare Pia Razera-Brulin


  • HASSLARP 6 juni-00 1:a Hp

Domare Lise Bay


  • Labradorklubbens inofficiella utställningar i både Södra och SydVäst vid ett flertal gånger.


Copyright © All Rights Reserved